Quintus Kropholler

Quintus Kropholler's ontwerpen komen voort uit een behoefte aan bewustzijn en realisatie. Hij acht zijn werk geslaagd wanneer dit de beschouwer ook werkelijk aan het denken zet, een vraag stelt over het betreffende thema.

 

"Een object is pas werkelijk interessant als het zichzelf niet direct verklapt, als het je achterna blijft gaan tot het moment dat je het echt begrijpt. Zo ontstaat een band tussen object en gebruiker die verdergaat dan slechts materiƫle en financiƫle waarde. Esthetiek en functie spelen daarin een grote rol."

 

Trainlapse is ontstaan vanuit de vraag over het werkelijk waarnemen van een omgeving, tegenover dat wat het brein je vertelt te zien. Over gevoel en rationaliteit. Een realiteit die wij zelf niet meemaken, maar daar wel is. Trainlapse laat een kleurenpatroon zien van verschillende reizen per trein. Het strepen patroon is gemaakt door het abstraheren van eenzelfde aantal foto's tot de gemiddelde kleur per foto. Het contrast en kleurverschil geven zo veel informatie over het visuele patroon van een reis. Elk werk is uniek per reis in patroon en kleur door de samenkomst van licht, seizoen en weersomstandigheden. Ondanks dat blijft het herkenbaar en typerend voor het traject.

M'artgallery
locaties agenda
residency kunstenaars contact